Snickersis
Glutenfri. Opskriften er fra bogen “Veganske Herdagsretter” af Maria Grønbech. Kan frit laves som isbar eller ispind.
Ingredienser
Instruktioner
Dag 1
  1. Bananerne skrælles og skæres over i to dele, hvorefter hver halvdel deles i to på langs.
  2. Bananstykkerne placeres med den skårne side ned på en tallerken. Hvis du vælger at sætte ispind i, er det smart at gøre det nu. Fryses natten over.
Dag 2
  1. Peanutbutter, sirup og hakkede peanuts blandes til en karamellignende masse.
  2. Karamellen fordeles over de frosne bananer og spredes jævnt over toppen. Dette er nemmest, hvis man først dypper fingrene i vand eller bruger to teskeer dyppet i vand.
  3. Kommes i fryseren igen et par timer, til karamellen er frossen – eller til næste dag, hvis det passer bedre.
  4. Chokoladen smeltes i vandbad eller mikroovn.
  5. De frosne is tages ud højst fire ad gangen, så de ikke når at smelte. Med ske og bagepensel fordeles chokoladen først på oversiden og siden af isen. Herefter kan isene enkeltvis tages op, og der kommes chokolade på bagsiden. Chokoladen på forsiden vil nu være så størknet, at isen let kan lægges fra sig igen
  6. Isene kommes tilbage i fryseren, til de skal spises.
Recipe Notes

Hvis bananerne med peanutcreme er meget frosne, inden de overtrækkes med chokolade – f.eks. har været i fryseren fra i går, kan de spises med det samme.
Snickersis smager super nice – jeg har helt sikkert fået en ny last