Smørepostej med grønkål og hasselnødder
Glutenfri. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: “Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”.
Antal personer
4-6
Antal personer
4-6
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skyl bønnerne, og kog dem møre ca. 20 minutter (de skal ikke udblødes). Afdryp dem.
  2. Hak hasselnødderne, de to slags løg og grønkålen.
  3. Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande. Tilsæt olie, de to slags løg og grønkålen. Svits til løgene er let gyldne.
  4. Purér bønnerne, fløden og de svitsede ingredienser med den valgte krydderurt, smuldret tang (eller klippet i stykker) og et lille drys salt og peber.
  5. Riv ca. 1 tsk skal af limefrugten og rør den i postejen sammen med 1-2 spsk limesaft og tamari.
  6. Smag postejen godt til med den valgte krydderurt, lime og tamari. Kom postejen i rene glas.
  7. Velbekomme – Mmm!
Recipe Notes

Gør sig fantastisk på et frokostbord og er egnet til Food prepping.
Der bliver to ½ liters glas, som vist på billederne.
Opbevares i rene lukkede glas i køleskabet en lille uges tid.
Kan fryses.

Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk