Sandwichboller med frø og kerner
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Der bliver 24 små boller eller 16 sandwichboller. Velegnet til morgenbrød, tilbehør til salater, brød til sandwich eller burgere.
Antal personer
8
Antal personer
8
Ingredienser
Ialt 400 g bageblanding
Øvrige ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at afveje bageblandingen, som skal veje ca 400 g. Udskift evt. ingredienserne men bevar loppefrøskaller og hørfrø, som tykner brødblandingen i næste instruktion.
  2. Gæren udrøres i lunken vand i en skål, og bageblandingen og ahornsiruppen tilsættes. Lad bageblandingen trække ca 10 minutter.
  3. Herefter tilsættes havremel og salt samt boghvedemel lidt efter lidt. Dejen hæver tildækket ca 30 minutter.
  4. Dyp en spiseske i vand og sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, hvor de skal efterhæve i ca 15 minutter. Fylder to plader.
  5. Alt efter formålet med bollerne laves bollerne store eller små.
  6. Bollerne bages ved varmluft 180 grader i 25-30 minutter. Begge plader samtidig.
  7. Afkøles på en bagerist.
  8. Velbekomme
  9. Sandwichbollerne er super gode til fredsfiskeburgere
Recipe Notes

Jeg laver gerne både en plade med 12 mindre boller og en plade med 8 større sandwichboller.
Det er en fordel at afkøle bollerne og evt. varme dem op før brug. Hvis de flækkes lige når de er bagt, virker de nemlig klæge, hvilket ikke er tilfældet, når de først er kølet noget ned.
Kan fryses.
Du kan finde en opskrift på fredsfisk af pastinakker HER