Salat med ristet blomkål, grønkål og quinoa
Glutenfri. På billederne ses ingredienser til en dobbelt portion salat.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 175 grader
  2. Rengør blomkålen, og skær hovedet ud i buketter og skiver på 1 cm.
  3. Vend dem i olivenolie, og fordel dem på en beklædt bageplade.
  4. Drys let med salt, og sæt pladen i ovnen i cirka 30 minutter, indtil blomkålen er gylden og sprød i overfladen.
  5. Skyl quinoaen, så du fjerner den bitre smag. Kog den i letsaltet (eller boullion-) vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres, og lad den derefter køle en smule af. Imens kan du tilberede resten af salaten.
  6. Rist græskarkerner på en tør pande. drys evt. med salt.
  7. Hak grønkålsbladene fint, og kom dem i en skål.
  8. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
  9. Dryp 2 spsk. dressing over, og massér kålen, indtil bladene bliver bløde.
  10. Tilsæt den kogte, lune quinoa til grønkålen, og vend rundt.
  11. Skær rødløget i tynde skiver, og vend det i skålen sammen med vindruerne.
  12. Vend dernæst de ristede blomkålsbuketter i salaten.
  13. Kom salatblandingen over på et salatfad eller i en serveringsskål. Dryp med et par spsk. af dressingen. Drys med ristede græskarkerner og evt nogle af druerne, og servér!
  14. Sæt gerne resten af dressingen på bordet i en skål, så man selv kan dryppe lidt ekstra over efter behov. Salaten smager både godt lun og kold.
Recipe Notes

Der er lidt forskel på hvor sprød blomkålen bliver fra gang til gang, og det har ikke så stor betydning.
Kan spises som tilbehør eller selvstændigt med lækkert grovbrød til.
Rester er madpakkegnede 🙂