Salat med grønkål og bagt hokkaido
Glutenfri. Udover grønkål kan du tilføje andre kål / salater efter smag, og hvad du har i dit køleskab.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med hokkaidoen. Vask den grundigt, da skrællen sagtens kan bibeholdes, dersom græskaret ser friskt ud. Halver, tag kerner ud og skær hokkaidoen i ½-1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade og pensl med olivenolie, drys med salt, peber og paprika.
  2. Bag hokkaidoskiverne i 15 – 20 min ved 180 grader varmluft. Køl dem af.
  3. Skyl grønkål og fjern de grove ribber i midten. Hak grønkål meget fint og kom det i en skål / fad (Her en blanding af grøn og rød grønkål)
  4. Fjerne de yderste blade af rosenkålen. Halver dem og skær i meget fine strimler. Tilføj rosenkål til grønkålen.
  5. Lav nu dressingen. Kom den over kålen og masser den godt ind i blandingen af grønkål og rosenkål med fingrene.
  6. Skyl, slyng og snit babysalaten, og kom den ved kålen. Bland rundt.
  7. Hvis du har blandet salaten i en skål, kan du nu lægge det på et fad og pynte med det bagte hokkaido og drysse med kernerne fra et granatæble.
  8. Velbekomme 🙂
Recipe Notes

Jeg valgte at bage ½ hokkaido i skiver til salaten og den anden halvdel i grove tern til hokkaidohummus.
Det var ligesom to fluer med et smæk 🙂
Salaten kan være en frokostsalat med flutes eller ledsaget af rugbrød og smørepålæg. Den kan også serveres til aftensmad f.eks. sammen med suppe, tærte, pizza, postej eller hvad du har lyst til.