Rugfladbrød

Rugfladbrød
Rugfladbrød

Rugfladbrød
Print Recipe
Desværre ikke glutenfri. Opskriften er inspireret af bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel. Det er nemme brød at bage, som kan røres i hånden og sættes på plade med en ske.
Rugfladbrød
Print Recipe
Desværre ikke glutenfri. Opskriften er inspireret af bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel. Det er nemme brød at bage, som kan røres i hånden og sættes på plade med en ske.
Ingredienser
Dagen 1
Dag 2
Antal personer:
Instruktioner
Dag 1
  1. Kom kerner, frø og urt i en skål. Overhæld med kogende vand. Lad det udbløde mindst 2 t eller natten over.
Dag 2
  1. Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, mælk og olie.
  2. Tilføj alle øvrige ingredienser (rugmelet til sidst) og rør dejen godt sammen. Dejen er fugtig.
    Dej til rugfladbrød
  3. Overdæk med et klæde og stil til hævning ved stue-temperatur i ca. 3 t. Kan dog både tåle at hæve kortere og længere tid.
  4. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft (eller 200 gr. alm. ovn) Kom bagepapir på 2 bageplader
  5. Sæt dejen på bagepladerne med en ske dyppet i vand. Tryk brødene flade med skeen. Jeg plejer at få 18 brød ud af portionen og sætter 9 brød på hver plade.
    Rugfladbrød
  6. Bages i 30-35 minutter og afkøles på en rist.
    Rugfladbrød
  7. Jeg skønner, hvor mange vi kan spise de kommende par dage og fryser resten.
  8. Varmet på brødristeren og smurt med peanutbutter og banan hitter de som et skønt mellemmåltid hos os 🙂
    Rugfladrød med peanutbutter og banan
Recipe Notes

Den oprindelige opskrift er udelukkende med rugkerner og rugmel. Jeg har hen af vejen tilføjet perlebyg, chiafrø, hampefrø og brændenælder, og så længe, jeg har disse ingredienser i skuffen, fortsætter jeg med det 🙂 Men brødene kan sagtens bages uden.
Til "ostebord" eller brunch bager jeg mindre og flere fladbrød 🙂

Kommentér

Navigate