Pasta i persillepesto med tomat-rucolasalat og vegansk parmesan
Glutenfri ved brug af glutenfri pasta. I stedet for ristede kikærter, kan du bruge en dåse kogte hvide bønner. Kom de afdryppede bønner ved pastaen, når den er færdigkogt, og varm bønnerne med, før vandet hældes fra. Vend bønner og pasta i pestoen.
Antal personer
2
Antal personer
2
Ingredienser
Ristede kikærter
Instruktioner
  1. Start med at riste kikærterne: Vend kikærter i olie og soja, og kom dem på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 185 grader varmluft i 15-20 minutter.
  2. Skyl og klargør grøntsagerne efter anvisning i ingredienslisten.
  3. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter herligt.
  4. Kom cashewnødder, 1 tsk salt (gerne groft) og gærflager i en blender (minihakker), og kør det til fint mel (parmesankonsistens), kom det i en skål.
  5. Kom 1-2 fed hvidløg, lidt salt, ristede græskarkerner, persille og ½-1 dl olivenolie i blenderen, og kør det hele til en grov pesto. Spæd til med olie, til pestoen har en passende konsistens, og smag til med salt.
  6. Kom pastaen i en gryde med spilkogende vand, og tilsæt salt. Kog pastaen al dente, ca 10 minutter, eller efter anvisninger på posen. (Kom evt. hvide bønner i, og lad dem blive varme, inden vandet hældes fra.)
  7. Vend imens tomaterne med finthakket rødløg, rucola, æblecidereddike, salt og peber.
  8. Servering: Vend den kogte pasta med persillepesto.
  9. Anret i skåle / dybe tallerkener. Drys med ristede kikærter, vegansk parmesan…
  10. ..og top med tomat-rucolasalat. Tilføj evt. andet grønt. Jeg havde f.eks. nogle grønne asparges og ærteskud. Velbekomme 🙂
Recipe Notes

Et. rester af ristede kikærter kan bruges til alt muligt; på en hummusmad, i salater m.m.
Du kan finde en opskrift på lækon-ristede kikærter HER