Vegansk kødtærte alias Naturli’ tærte

Naturli tærte

Vegansk kødtærte (Naturli' tærte)

Ret: Hovedret, Tærte
Antal: 6
Denne tærte er IKKE glutenfri, fordi der er hvedegluten i Naturli' Minched (tidligere "Hakket"). Fyldet passer til et stort tærtefad på 28-30cm. Ved mindre tærteform, bag evt. overskydende fyld i små ramekiner (ovfaste skåle) og brug som pålæg alias patéer. Link til opskriftbund i opskriftnoten.

Ingredienser

Tærtefyld

  • 400 g Naturli Minched
  • lidt oliven- eller kokosolie
  • 2 store røde peberfrugter (eller tilsvarende mindre)
  • 1 mellemstort løg
  • tsk tørret timian (eller 1 spsk frisk timian)
  • tsk tørret basilikum
  • 1-2 tsk havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • ½-1 dl vand eller bouillon (kun hvis fyldet er tørt ved tilberedning.)

Kikærtedej = vegansk "æggemasse"

  • 150 g kikærtemel
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 tsk bagepulver
  • lidt chilipulver
  • dl vand

Vegansk parmesan

  • 1 lille håndfuld cashewnødder
  • 3-4 spsk gærflager
  • lidt hvidløgsgranulat
  • 1 knivsp røget paprika
  • ½ tsk havsalt

Sådan gør du

  • Vegansk kødtærte
  • Lav vegansk parmesan ved at hurtighakke alle ingredienserne til en konsistens som parmesan.
  • Lav og forbag en tærtebund
  • Tilbered først Naturli' Minched: Kom lidt olie i en gryde og kom farsen ved. Tænd for kogepladen og steg farsen for middelvarme i ca 10 minutter, under jævnlig omrøring. Tilføj lidt vand/bouillon, hvis det begynder at sætte sig fast i grydens bund.
    Vegansk kødtærte
  • Rens og blend/hurtighak løg og rød peber. Hvis du skærer det i hånden, skal det være meget fint. Kom løg og peberfrugt i gryden til farsen. Tilsæt krydderier, og lad det hele svitse sammen i 4-5 minutter. Tilføj vand/bouillon, hvis det begynder at blive tørt. Tit er der nok væske i de blendede peberfrugter. Smag fyldet til og krydr evt. med mere salt og peber.
    Vegansk kødtærte
  • Vegansk kødtærte
  • Vegansk kødtærte
  • Vegansk kødtærte
  • Lav kikærtedejen. Bland de tørre ting og rør vandet i.
  • Kom Naturli'-fyldet i kikærtedejen, og bland det godt sammen. Fordel blandingen på tærtebunden og drys med vegansk parmesan.
    Vegansk kødtærte
  • Vegansk kødtærte
  • Vegansk kødtærte
  • Bages ved 200 grader (185 grader varmluft) ca 25 minutter.
    Vegansk kødtærte
  • Server en god salat til.
    Vegansk kødtærte

Noter

Du kan finde en opskrift på tærtebund HER    TIP til at spare på opvasken: Ved tærtebund med cashewnødder: Start med at hurtighakke/blende cashewnødderne. Lav herefter parmesanen i samme hurtighakker-skål. Herefter kan løg og rød peber sagtens blendes i samme skål uden mellemliggende opvask (3 i en 😉 ). Genbrug skålen, som du laver tærtebundsdej i til kikærtedejen, sørg blot for at skålen er stor nok til også at kunne vende fyldet i kikærtedejen 🙂 Tærten kan forberedes i god tid og fryses ned. Samt overskydende tærte kan fryses.  Rester er madpakkeegnede 😀
Vegansk kødtærte er en vegansk udgave af fortidens "kødtærte", som blev lavet med hakket oksekød. Tærten var absolut yngste søns favorittærte og ikke veganiserbar, før Naturli' Minched blev til. Har slet ikke tænkt på tærten i 2½år, og det var yngste søn, som foreslog, at vi skulle prøve, om den kunne du med Naturli' Minched 🤔 Det måtte selvfølgelig prøves, og at dømme efter yngste søns udtryk, da han tog den første bid af tærten - lukkede øjne og uhhhmmmm 😍😍😍 Så ved jeg, forsøget blev vellykket 😁
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate