Lagtærtebunde med blomkål

Lagtærtebunde med blomkål
Lagtærtebunde med blomkål

Lagtærtebunde med blomkål
Print Recipe
Glutenfri. Lagtærtebundene af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.
Lagtærtebunde med blomkål
Print Recipe
Glutenfri. Lagtærtebundene af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Bland alle tørre ingredienser og kom hørfrøslimet i et hul i midten. Arbejd nu dejen sammen med hænderne.
  2. Tegn cirkler til lagkagebunde på bagepapir. Pensl med olie og drys med rasp, majsmel eller lignende. (Ellers kan bundene være lidt svære at få hele af papiret - jeg ved det af erfaring:)
  3. Fordel fyldet på de tegnede bunde og klap det til en flad cirkel med fingrene. Lav kanterne af lagtærtebundene lidt højere. Hvis du har tegnet cirklerne for store, har du alligevel en rettesnor til at lave bundene ca. lige store
    Lagtærtebunde med blomkål
  4. Bag lagtærtebundene ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter, til de er gyldne. (evt. lidt længere tid, hvis du bager på 3 plader)
    Bagning af lagtærtebunde
  5. Lagtærtebunde med blomkål
  6. Læg en bund på et lagkagefad og kom fyld på. Læg herefter næste bund på osv. (Mindre bunde er helt klart nemmere at "flytte med"). Hvis du gerne vil have lagtærten varmest muligt. Så lav fyld og pynt næsten klar, før du bager bundene.
Recipe Notes

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.

Kommentér

Navigate