Klimakærlige nøddefrikadeller

Nøddefrikadeller

Klimakærlige nøddefrikadeller
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer". Der bliver ca. 10 frikadeller.
Klimakærlige nøddefrikadeller
Print Recipe
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer". Der bliver ca. 10 frikadeller.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Nøddefrikadeller
  2. Riv squash og kartofler. Læg dem i en fintmasket sigte og drys saltet på. Vend det godt ind i grøntsagerne. Lad grøntsagerne afdryppe i sigten en halv times tid.
    Nøddefrikadeller
  3. Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien 4-5 minutter. Hak hasselnødderne fint.
    Nøddefrikadeller
  4. Kom nødderne på panden med løgene og rist dem, til de er let gyldne.
    Nøddefrikadeller
  5. Pres så meget væde som muligt ud af grøntsagerne. Rør løg og nødder i grøntsagerne sammen med chiafrø, rosmarin, havregryn, mel og fløde samt lidt salt og peber. Rør farsen sammen. Den skal være temmelig fast. Smag den til.
    Nøddefrikadeller
  6. Pres farsen godt sammen i skålen og lad den hvile 1/2-1 time. Smag farsen til igen, når den har hvilet, må gerne give indtryk af at være lidt for salt.
    Nøddefrikadeller
  7. Form ca. 10 frikadeller med hænderne og vend dem i rismel, kikærtemel eller groft majsmel.
    Nøddefrikadeller
  8. Nøddefrikadeller
  9. Steg frikadellerne gyldne på hver side i godt varm olie, og lad dem herefter småstege for lavere varme i 5-10 minutter for at de rå ingredienser bliver møre.
    Nøddefrikadeller
  10. Velbekomme
    Nøddefrikadeller
Recipe Notes

Super lækre nøddefrikadeller til aftensmad, frokost, madpakken 😀
Jeg laver gerne af en hel squash og ganger opskrift op. Squashen på billedet øverst i opskriften vejede 300 g, og kartoflen 150 g, og derfor er denne opskrifts illustrationer baseret på 1½ x opskriften

Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk

Kommentér

Navigate