Kapers af blomsterkarsefrø
En portion giver 1-2 små glas. Brug de umodne frø, som hænger på planten. Almindelig Blomsterkarse – også kaldet Tallerkensmækker – er en plante, hvor man kan spise både blomster, blade og frø. Smagen er lidt skarp, som en blanding af radise og brøndkarse med et snært af peberrod eller wasabi.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at vaske/skylle frøene grundigt og dup dem tørre. (Hvis du har samlet frø over flere gange er det allerede gjort)
  2. Kom frøene i en beholder og drys med salt.
  3. Hvis det er en større portion, kan det være nødvendigt at vende saltet lidt rundt i frøene med en ske. Sæt dem i køleskabet til næste dag.
  4. Skold glassene og evt også krydderierne (jeg har skoldet de friske korianderfrø) Skyl glassene i atamon eller vodka.
  5. Skyl saltet af frøene, dræn og dup tør
  6. Fordel frø og krydderier i de rengjorte glas.
  7. Varm æblecidereddike, vand og rørsukker op i en gryde til rørsukkeret er opløst.
  8. Hæl lagen over frøene og lad glassene køle ned, inden de lukkes med låg og sættes i køleskabet. Læg et viskestykke over mens de afkøler, for ikke at tiltrække smådyr og snavs.
  9. Sæt i køleskabet og lad dem trække uforstyrret et par uger.
Recipe Notes

Kapers af frøene kan bruges som almindelige kapers, men forvent en mere sprød kapers med lidt skarp smag.