Kålsalat med bagte rodfrugter
Glutenfri. I denne salat kan man få brugt evt. rester af kål og rodfrugter. ¤ Bland de kål, du har – eller har lyst til. ¤ Bag de rodfrugter, du har – eller har lyst til. ¤ Sød med de tørrede frugter, du har – eller har lyst til. Føl dig fri til at improvisere 🙂
Ingredienser
Kål
Dressing til kålsalat
Rodfrugter
Drys
Tahindressing
Instruktioner
  1. Start med at bage rodfrugterne. Rens og snit rodfrugter i mundrette stykker. Almindelige rødbeder farver alt, så dem kan man vælge at holde for sig selv. Rosenkål kan sagtens bages hele. Bland med olie, salt og krydderi.
  2. Bages ved 185 grader varmluft i ca 30 minutter: Stik med en gaffel eller spidsen af en urtekniv og vurder, om de er møre. Rødbeder skal oftest bages lidt længere. Afkøl.
  3. Lav imens kålsalaten. Snit kålen fint og bland evt i serveringsfadet eller i en skål, for siden at anrette salaten på et fad.
  4. Lav dressingen og masser den ind i kålen – kål vil gerne masseres 😉
  5. Drys med valgte tørrede bær/frugter.
  6. Kom de bagte rodfrugter henover og drys med ristede græskarkerner.
Tahindressing
  1. Kom Tahin, saften af ½-1 lime (alt efter str. på limen) agavesirup og tamari i en lille skål. Rør/pisk det sammen til en ensartet konsistens. Til føj vand lidt efter lidt, indtil dressingen har en passende flydende konsistens. Smag til og tilføj evt. mere tamari (=salt) eller sirup.
  2. Velbekomme
  3. Spises evt sammen med “karbonader”
Recipe Notes

Kålsalat med bagte rodfrugter er en fyldig salat, som kan gøre det ud for, at der både skal være salat og kartofler/bagte rodfrugter/ris o.l. Vi har indtil nu spist salaten til både tærte og “karbonader”. Dejligt komplet måltid. Rester er madpakkeegnede.