Julekonfekt med kokosmynte
Glutenfri. After Eigth agtig julekonfekt. Oprindelig en canadisk dessert. Opskriften er fundet i bogen “Superfoods 24/7” af canadiske Jessica Nadel. Bør sagtens kunne laves uden matcha pulver. Jeg har dog ikke selv prøvet.
Antal personer
8-10
Antal personer
8-10
Ingredienser
Bund
Midte
Top
Instruktioner
Bund
  1. Beklæd et ovnfast (frysefast) fad (20cm x 20cm)med bagepapir og stil det til side
  2. Hak valnødder og mandler i en foodprocessor, til de har en konsistens som groft mel.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser, og blend indtil massen hænger sammen, når den presses med tommel- og pegefingeren. Hvis ikke, tilsæt en spsk vand og prøv igen.
  4. Hæld massen i det ovnfaste fad, og glat den jævnt ud. Stil bunden i fryseren.
Midte
  1. Tør foodprocessorskålen af. Kom kokosmel i skålen, og blend til kokossmør cirka 4-5 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser, og blend til alt er godt blandet.
  2. Smør cremen oven på bunden, og glat den ud med en dejskraber, eller bagsiden af en ske. Stil tilbage i fryseren.
Top
  1. Smelt kokosolie, og hæld den over i en skål. Rør ahornsirup godt sammen med olien. Tilføj kakaopulver, matcha pulver og salt. Rør kontinuerlig i massen, til den bliver “smooth” (glat). Arbejd hurtigt, da massen begynder at blive fast. (varm evt lidt op igen, hvis det bliver for fast)
  2. Kom chokoladecremen ovenpå myntelaget, fordel den og glat ud med bagsiden af en ske. Sæt fadet tilbage i fryseren igen i 20 minutter.
Servering
  1. Skær konfekten op i 16 – 30 stykker, alt efter præferencer. Benyt en varm kniv, så chokoladen ikke krakelerer.
  2. Opbevar stykkerne i en lufttæt beholder i køleskabet eller fryseren i op til to uger. Hvis de opbevares i fryseren, skal de tages op 20 minutter før servering (10 minutter, hvis de opbevares i køleskabet).
Recipe Notes

I Canada er det en kage og en dessert. Jeg vælger at anvende desserten som konfekt og skære den ud i mindre stykker. Jeg vil anbefale, at du bruger en foodprocessor, da det tager ret lang til at lave “kokossmør” i en minihakker 🙂   – Men det er muligt 😀