Hokkaidosuppe med sesamkål
Glutenfri
Ingredienser
Topping: Sesamkål
Instruktioner
  1. Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget.
  2. Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter.
  3. Tilsæt græskar og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.
  4. Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe.
  5. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk og varm suppen op.
  6. Smag suppen til med salt, peber og limesaft.
Topping: Sesamkål
  1. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og snit kålen fint. Skær æblerne i skiver.
  2. Varm olien på en pande og steg kålen ved god varme. Tilsæt sojasauce og vend rundt. Tilsæt æbler og tag kålen af panden før den vendes med sesamfrø, finthakket koriander og peanuts. Topping på billedet er med rødkål.
  3. Hvis du vælger frisk persille frem for koriander. Så server hakket persille i en lille skål for sig og drys det over, når du har toppet suppen med sesamkål.
  4. Server suppen med sesamkål og brød. Og evt. med en kålsalat til.
Recipe Notes

Smager helt fantastisk. Kan anbefales som gæstemad og julemad.
Rester kan spises flere dag i træk. Suppen kan fryses – men uden topping