Hjemmelavet sojayoghurt

Sojayoghurt
Hjemmelavet sojayoghurt

Hjemmelavet sojayoghurt
Print Recipe
Vi laver yoghurt af langtidsholdbar sojamælk, anden plantemælk kan også anvendes. (Du skal bruge et termometer). Første gang, du laver yoghurt, kan du tilsætte en købe-yoghurtkultur, f.eks fra "Dansk hjemmeproduktion". Herefter holdes yoghurtproduktionen i gang ved, at du bruger 3spsk yoghurt (jeg bruger det sidste glas) til at pode næste portion yoghurt med.
Hjemmelavet sojayoghurt
Print Recipe
Vi laver yoghurt af langtidsholdbar sojamælk, anden plantemælk kan også anvendes. (Du skal bruge et termometer). Første gang, du laver yoghurt, kan du tilsætte en købe-yoghurtkultur, f.eks fra "Dansk hjemmeproduktion". Herefter holdes yoghurtproduktionen i gang ved, at du bruger 3spsk yoghurt (jeg bruger det sidste glas) til at pode næste portion yoghurt med.
Ingredienser
  • 1-1½ l plantemælk eks. sojamælk eller anden plantemælk
  • 1 brev yoghurtkultur ved første portion yoghurt
  • 1 glas youghurt eller 3 spsk. yoghurt ved følgende tillavninger af yoghurt
Antal personer:
Instruktioner
  1. Vores lille yoghurtmaskine kan rumme yoghurt lavet af 1 l plantemælk. Købe-yoghurtkulturen kan strække til 1½ l plantemælk, men dur også til 1 l.
    Sojayoghurt
  2. Ved hjemmelavet og andet korttidsholdbar plantemælk gælder, at mælken skal varmes op tæt på kogepunktet (85-90°C) for at forhindre mulig forurening af fremmede mikro-organismer. Køles herefter ned til 42 grader
  3. Med langtidsholdbar plantemælk er dette dog ikke nødvendigt. Mælken varmes blot op til 42-45 grader og tages af kogepladen.
    Sojayoghurt
  4. Første gang du laver yoghurt: Tilsæt 1 pose yoghurtkultur. Rør indtil indholdet er grundigt opløst.
    Sojayoghurt
  5. Ved efterfølgende yoghurtproduktion anvendes 3 spsk yoghurt, eller 1 glas yoghurt til podning i stedet for opstartkulturen.
  6. Hæld den podede mælk i yoghurtapparatets glas og luk omhyggeligt. Yoghurtapparatet med glas kan evt. forvarmes i ca. ½ time inden.
    Sojayoghurt
  7. Syrn den første portion i yoghurtapparatet ved 42°C i 9 timer for ret konsistens. Tilstrækkelig syrningstid i alle følgende portioner er 8-9 timer.
    Sojayoghurt
  8. Evt. overdækket.
    Sojayoghurt
  9. Jo længere yoghurten syrner, jo mere mælkesyre produceres der, og desto mere intens bliver smagen. Undgå under syrningen at få portionen i bevægelse.
  10. Lad den syrnede yoghurt modne og udvikle sig i køleskab i 12 timer. Herefter kan yoghurten nydes. NB! Ønskes resultatet tilsat frugt, gøres dette ved at blande frisk frugt eller marmelade i den færdige yoghurt.
    Sojayoghurt
  11. Hos os er sojayoghurt et morgenmadshit med bær, pære og granola
    Sojayoghurt
Recipe Notes

Yoghurt kan opbevares i køleskab i ca. en uge.
Gem 2-3 spiseskefulde (eller det sidste glas) fra hver portion til podning af den næste 1-1½ mælk i stedet for at anvende nyt syrningspulver. Denne procedure kan gentages mindst 24 gange.

Kommentér

Navigate