Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucola-topping og mandler

Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucolatopping og mandler
Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucolatopping og mandler

Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucola-topping og mandler
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er inspireret fra Aarstidernes veganske måltidskasse. Aarstiderne skriver i en "køkkennote": Quinoa er et lille frø, som tilhører gåsefodfamilien, der også tæller spinat, sølvbede, røbede og sukkerroe. Quinoa findes i mange farver. Du skal nyde et mix af hvid rød og sort quinoa. Quinoa er meget sundt og indeholder op til 50% mere protein end andre korn. Det gør den til en vigtig og fyldestgørende proteinkilde.
Antal personer
2
Antal personer
2
Farvet quinoa med bagte grøntsager, rucola-topping og mandler
Print Recipe
Glutenfri. Opskriften er inspireret fra Aarstidernes veganske måltidskasse. Aarstiderne skriver i en "køkkennote": Quinoa er et lille frø, som tilhører gåsefodfamilien, der også tæller spinat, sølvbede, røbede og sukkerroe. Quinoa findes i mange farver. Du skal nyde et mix af hvid rød og sort quinoa. Quinoa er meget sundt og indeholder op til 50% mere protein end andre korn. Det gør den til en vigtig og fyldestgørende proteinkilde.
Antal personer
2
Antal personer
2
Ingredienser
Topping
Antal personer:
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft, og sæt vand over i elkedlen til quinoa.
  2. Skyld og klargør grøntsagerne.
    Farvet quinoasalat
  3. Skyl quinoaen grundigt. Kom quinoaen i en gryde, overhæld med 2 dl kogende vand og tilsæt salt. Kog under låg i 10 minutter, og lad trække under låg i 5 minutter.
  4. Kom rødløg, peberfrugt og tomater på en plade med bagepapir, dryp/pensl med olivenolie og drys med finthakket chili, salt, peber og lidt sukker.
    Farvet quinoasalat
  5. Kom også citronen på pladen, samt mandler og sesam i en lille skål til ristning.
    Farvet quinoasalat
  6. Mandler og sesam tages ud af ovnen efter 8-10 minutter. Grøntsager og citron bager videre ialt 12-15 minutter til de er møre og gyldne.
  7. Rør en dressing af lun citronsaft, presset hvidløg, 1 spsk ekstrajomfruolivenolie, salt og peber.
  8. Kom de bagte grøntsager på et fad /i en skål.
    Farvet quinoasalat
  9. Tilsæt kogt quinoa.
    Farvet quinoasalat
  10. Vend de bagte grøntsager med quinoa og dressing og smag til. Anret på et serveringsfad eller i portioner.
    Farvet quinoasalat
  11. Bland rucola, avocado, evt. frisk løgtop og æblecidereddike.
    Rucolatopping
  12. Top quinoasalaten med denne blanding. Drys med mandler og sesam.
    Farvet quinoasalat
  13. Farvet quinoasalat
  14. Vebekomme 🙂
    Farvet quinoasalat
Recipe Notes

Denne lune quinoasalat toppet med rucola og avocado smager helt fantastisk. Den bliver helt sikkert sommerens hit og gæsteservering hos os 🙂

Kommentér

Navigate