Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot

Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
Print Recipe
Glutenfri. Angivet portion rækker til 4-6 personer (som illustreret).
Antal personer
4-6
Antal personer
4-6
Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
Print Recipe
Glutenfri. Angivet portion rækker til 4-6 personer (som illustreret).
Antal personer
4-6
Antal personer
4-6
Ingredienser
Chiagrød
Jordbær-rabarberkompot
Til pynt
Antal personer:
Instruktioner
Chiagrød
  1. Start med at lave chiagrød: Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
    Chiagrød
  2. Sæt en tallerken (som låg) over den skål, du har rørt chiagrød i, og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
  3. Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
  4. Chiaparfait: Pisk reven skal og saft af ½ lime i den færdige chiagrød, og stil den til side mens du laver hindbærmousse.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
Jordbær-rabarberkompot
  1. Start med at koge rabarberne, og hvis de er friske skal der nok tilføjes lidt vand. Kog dem ca 5 minutter. Frosne jordbær optøs med fordel sammen med dadlerne, som herved opsuger væske fra jordbærrene. Tørrede dadler kan lægges i blød i vand i 20 minutter før brug.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
  2. Kom rabarber, jordbær, vanilje og dadler i et blenderglas, og blend til en ensartet cremet masse.
Samling af parfaiten
  1. Fordel halvdelen af kompotten i glassene. Pynt evt med jordbærskiver på indersiden af glassene.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
  2. Fordel nu halvdelen af chiagrøden i glassene. Lagene skal ikke være for pæne - det må gerne se lidt rodet og kunstnerisk ud.
  3. Kom herefter resten af kompotten i glassene og slut af med chiagrød.
  4. Pynt med 1 spsk nøddesmør i hvert glas + valgte bær og granola.
    chiaparfait med jordbær-rabarberkompot
Recipe Notes

Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot er lækker vegansk morgenmad, men kan også bruges til mellemmåltid eller som dessert. Man må kunne lave lignende lækre parfait med andre typer frugtgrød - kun fantasien sætter grænser, så prøv dig gerne frem 😀
Hvis chiaparfaiten laves i glas med patentlåg eller anden type glas med "sikkert" låg er den transprotabel. Illustrerede chiaparfait skulle f.eks. med til morgenmad hos en kollega.

Kommentér

Navigate