Chiaparfait med hindbærmousse

Chiaparfait med hindbærmousse
Chiaparfait med hindbærmousse

Chiaparfait med hindbærmousse
Print Recipe
Glutenfri. Angivet portion rækker til 2 portioner (som illustreret) eller 4 små desserter eller brunch-portioner. Denne opskrift er fundet i bogen: "Green Kitchen Derhjemme" at Luise Vindahl og David Frenkiel. Lav gerne dobbelt portion chiagrød, når du er i gang, så har du til i morgen også 🙂
Antal personer
2-4
Antal personer
2-4
Chiaparfait med hindbærmousse
Print Recipe
Glutenfri. Angivet portion rækker til 2 portioner (som illustreret) eller 4 små desserter eller brunch-portioner. Denne opskrift er fundet i bogen: "Green Kitchen Derhjemme" at Luise Vindahl og David Frenkiel. Lav gerne dobbelt portion chiagrød, når du er i gang, så har du til i morgen også 🙂
Antal personer
2-4
Antal personer
2-4
Ingredienser
Chiagrød
Hindbærmousse
Topping
Antal personer:
Instruktioner
Chiagrød
  1. Start med chiagrøden:
    Chiagrød
  2. Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
    Chiagrød
  3. Sæt en tallerken (som låg) over den skål, du har rørt chiagrød i, og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over.
  4. Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
  5. Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
  6. Chiaparfait: Pisk reven skal og saft af ½ lime i den færdige chiagrød, og stil den til side mens du laver hindbærmousse.
Hindbærmousse
  1. Hvis du bruger frosne hindbær kan du lade dem tø op sammen med dadlerne, der skæres i mindre stykker. Herved opsuger dadlerne hindbærsaft og bliver lidt blødere. Hvis du ikke kan få bløde dadler, kan du lægge tørrede dadler i blød i vand i 20 minutter.
  2. Kom alle ingredienserne til hindbærmoussen i en blender, og kør til den har en glat konsistens.
    Chiaparfait med hindbærmousse
Samling af chiaparfait
  1. Fordel chiagrøden i bunden af 2-4 glas. Fordel hindbærmoussen over.
    Chiaparfait med hindbærmousse
  2. Server pyntet med en spsk. nøddesmør og nogle bær eller andet frugt og evt. et drys hakkede nødder eller kokosmel. På billedet er parfaiten pyntet med peanutbutter, jordbær, kirsebær og mango og et drys hakkede valnødder MUMS 😀
    Chiaparfait med hindbærmousse
Recipe Notes

Parfaiten kan laves klar uden topping flere timer før servering, og toppingen kan klargøres på forhånd, så det er hurtigt og nemt at toppe morgenmaden / desserten lige før servering.

Kommentér

Navigate