Ingredienser
Pizzabund
- 1 mindre blomkål Hakket fint i hurtighakker / foodprocessor
- 80 g mandler finthakkede
- 1 spsk oregano Tørret
- 2 spsk loppefrøskaller eks HUSK
- 150 g hørfrøslim
- Havsalt og friskkværnet peber
Spinatstuvning
- 2 spsk jomfru olivenolie/ jomfru kokosolie
- 1 stk rødløg Finthakket
- ½ rød chili Finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket
- 400 g spinat evt. frossen, mere hvis det er friskt
- 1 dl sojafløde
- salt, peber, muskat
- 1 tsk birkesød / rørsukker Kan undlades
Champignons
- 500 g champignon renset og i skiver
- lidt jomfru olivenolie
- 2 spsk Tamari = fermenteret sojasauce
- lidt peber
Antal personer: personer
Instruktioner
- Bland alle tørre ingredienser og kom hørfrøslimet i et hul i midten. Arbejd nu dejen sammen med hænderne. Flyt dejen over på bagepapir og klap den til en flad cirkel med fingrene. Lav kanterne af pizzabunden lidt højere. Bag pizzabunden ved 180gr varmluft i 25-30minutter, til den er gylden.
- Svits løg, hvidløg og chili i olien og kom spinaten ved. Lad simre nogle min. Kom sojafløden ved og lad simrer 5-10min. Smag til med salt, peber, muskat og evt. birkesød. Vigtigt at smage til 🙂 Svits de skivede champignon med tamari til væsken fordamper og champignonerne er sprøde. Krydr med friskkværnet peber.
- Kom det varme fyld på den varme pizzabund. Først spinatstuvningen og herpå lægges champignonerne. Serveres evt. med en tomatsalat til
Recipe Notes
Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.