Blomkålspizza med spinat og champignon

blomkålspizza
Blomkålspizza

Blomkålspizza med spinat og champignon
Print Recipe
Pizzabunden af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Blomkålspizza med spinat og champignon
Print Recipe
Pizzabunden af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.
Antal personer
4 personer
Antal personer
4 personer
Ingredienser
Pizzabund
Spinatstuvning
Champignons
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Bland alle tørre ingredienser og kom hørfrøslimet i et hul i midten. Arbejd nu dejen sammen med hænderne. Flyt dejen over på bagepapir og klap den til en flad cirkel med fingrene. Lav kanterne af pizzabunden lidt højere. Bag pizzabunden ved 180gr varmluft i 25-30minutter, til den er gylden.
    Blomkålspizzabund
  2. Svits løg, hvidløg og chili i olien og kom spinaten ved. Lad simre nogle min. Kom sojafløden ved og lad simrer 5-10min. Smag til med salt, peber, muskat og evt. birkesød. Vigtigt at smage til 🙂 Svits de skivede champignon med tamari til væsken fordamper og champignonerne er sprøde. Krydr med friskkværnet peber.
    Pizzafyld
  3. Kom det varme fyld på den varme pizzabund. Først spinatstuvningen og herpå lægges champignonerne. Serveres evt. med en tomatsalat til
    Blomkålspizza med spinat og champignon
Recipe Notes

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.

Kommentér

Navigate