Bananis med peanutbutter, chokolade og kakao
Opskriften angiver bananis til 4 store portionsglas.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at fryse bananerne, gerne dagen før.
  2. Kom de frosne bananer i blenderen. Lad dem tø ca 10 min. Kom de øvrige ingredienser ved – pånær kakaoen. Start med et mindre skvat ahornsirup og smag til hen af vejen. Hold lidt plantemælk tilbage og tilføj det ved behov.
  3. Blend og hav lidt tålmodighed. Stop op og skub de frosne bananer ned nogle gange. Kom chokoladen i, når isen er næsten færdig, og blend den med.
  4. Til sidst kommes kakao i og vendes rundt med en ske og løs hånd – kakaoen skal hverken være jævnt fordelt eller helt rørt ud – må faktisk godt støve lidt 😉
  5. Serveres i portionsglas …
  6. …eller til vafler..
Recipe Notes

Hvis ikke du bryder dig om peanutbutter, kan det erstattes af en anden nøddesmør af mandler, hasselnødder eller cashewnødder. Nøddesmøret giver isen en særlig flødeisagtig konsistens. Du kan også sagtens lave bananis uden nogen form for nøddesmør.
Rester af bananis kan fryses, f.eks i pindeisforme – det er super godt. Ret optimistisk, at der bliver rester. Isen kan også laves til én person, f.eks. i en minihakker. (Når lækkersulten melder sig).
Du kan finde en opskrift på veganske vafler HER
Du kan finde en opskrift på bananis med bær og mango HER