Ingredienser
Frugt og bær-lag
- 200 g brombær/jordbær/blåbær eller en blanding
- 1-2 æbler et stort - to mindre
- 2 pærer
- 200 g blommer kan undlades
Grød-lag
- 200 g havregryn evt. blandet med rug-/byg-/hirse-/boghvedeflager
- 1 tsk kardemomme eller vanilje / kanel /ingefær
- 1 tsk bagepulver
- lidt salt
- 2 spsk chia til chiaæg - se under instruktioner
- 4 dl mandelmælk
- 3 spsk ahornsirup eller agavesirup / kokossirup
Drys
- ½ spsk kokosolie
- 1 spsk ahornsirup eller agavesirup / kokossirup
- 50 g græskarkerner
- 50 g hasselnødder eller grofthakkede mandler
Antal personer:
Instruktioner
- Start med at lave chiaæg: Drys 2 spsk chiafrø i en lille skål, og hæld knap 1 dl vand over. rør rundt med en ske, og lad frøene trække i køleskabet i 15 minutter.
- Skær æbler og pærer i små tern, og kom dem i en smurt ovnfast form sammen med de valgte bær. Du kan fint tilføje blommer. Jeg har udstenede blommer i fryseren, som jeg kommer i sammen med bær og æbler og pære 🙂
- Rør fyldet til grødlaget sammen og fordel det over frugterne i formen
- Bland kokosolie og ahornsirup. Kom nødder / mandler og græskarkerner i olie og sirup, og bland det godt. Fordel dem over grødlaget.
- Bages ved 175 grader i 35-40 minutter
- Toppes evt med friske bær eller blommer (når det er sæson for det), kan sagtens spises uden.
- Serveres f.eks. med planteyoghurt til
Recipe Notes
Et bud på en dejlig forkælelsesmorgenmad 🙂
Udenfor pæresæson kommer vi kun æbler i retten.