Algerisk gryde
Vegansk simremad. Opskriften er fundet hos Jamie Oliver. Forholdet mellem auberginer og søde kartofler kommer sig ikke så nøje. Om der er mere eller mindre af det ene eller de andet.
Antal personer
6
Antal personer
6
Ingredienser
Tilbehør
Instruktioner
  1. Kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og krydderier i 5-10 minutter, til det begynder at blive mørt.
  2. Kom auberginerne i gryden og svits med i 10 minutter under næsten konstant omrøring. For at få alle krydderier godt ind i auberginerne.
  3. Kom de søde kartofler ved og rør rundt.
  4. Kom, tomater, kikærter + deres vand fra dåsen (Jeg koger selv kikærter og har dem i fryseren, så jeg tilføjede 2½dl postevand), bouillonpulver, abrikoser og salt og peber i retten.
  5. Rør det hele godt sammen, bring i kog og læg låg på gryden. Lad retten simre for lav varme i en time, hvor du af og til røre rundt, for at sikre dig, at det ikke brænder på. Efter 1 time: Smag til og tilføj evt mere salt og peber.
  6. Mens retten simrer, kan du f.eks. koge ris og tilberede valgte grøntsager/salat 🙂 Jamie Oliver foreslår at servere retten med couscous, yoghurt og limeskal.
  7. Velbekomme.
Recipe Notes

Retten er fryseegnet.
Hvis du har en tagine og har lyst til at lave retten i taginen, kan du læse den oprindelige tagine-opskrift fra Jamie Oliver HER