Æble-chiaparfait
Glutenfri. Denne opskrift er måske mere en vejledning, end en præcis opskrift. Er der for meget ‘æblekagerasp’, kan det bruges som myslidrys, er der mere eller mindre chiagrød i forhold til æbler eller omvendt, så er det bare sådan desserten bliver denne gang 😉
Antal personer
6-8
Antal personer
6-8
Ingredienser
chiagrød
Æblegrød/mos
Æblekagerasp
Til bunden
  • 1dl ribssødet med ahornsirup
Instruktioner
  1. Lav chiagrøden: Pisk ingredienserne sammen, og rør løbende i grøden de første 10 minutter for at undgå, at chiafrøene klumper sammen. Grøden sættes i køleskabet mindst 4 timer og gerne natten over.
  2. Kom revet skal og saft af en lime i chiagrøden og rør det rundt.
  3. lav æblekageraspen: Blend mandlerne og kom de øvrige tørre ingredienser ved og blend lidt mere, til det er godt blandet.
  4. Smelt kokosolie med ahornsirup og kom mandelgryn-blandingen ved. Rist raspen under omrøring ca 5 minutter og stil til afkøling.
  5. Hvis du vælger at bruge ribs, kan evt frosne ribs tøs op med ahornsirup for at give noget sødme. Friske ribs er måske søde nok i sig selv?
Samling af desserten
  1. Hvis du bruger ribs, så start med at fordele ribsene i bunden af glassene
  2. Kom 1 – 1½ spsk chiagrød i hver glas og herefter 1 – 1½ spsk æblegrød i hver glas.
  3. Kom æblekagerasp over.
  4. Kom så igen først 1 spsk chiagrød og herefter 1 spsk æblegrød i glassene.
  5. Så langt kan desserten forberedes flere timer før servering og opbevares i køleskab.
  6. Før servering: Pisk flødeskummet og kom en god skefuld på hver dessert. Pynt med friske hindbær eller andre bær og citronmelisse.
Recipe Notes

I stedet for sojafløde, kan man piske kokosfløde af det tykke fra en dåse kokosmælk. Men det vil fungerer bedre til færre personer, da der ellers skal mange dåser til 😉