Æble-chiaparfait

Æble-chiaparfait til dessert

Æble-chiaparfait

Ret: Chiaparfait, Dessert, Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 6
Glutenfri. Denne opskrift er måske mere en vejledning, end en præcis opskrift. Er der for meget 'æblekagerasp', kan det bruges som myslidrys, er der mere eller mindre chiagrød i forhold til æbler eller omvendt, så er det bare sådan desserten bliver denne gang 😉

Ingredienser

chiagrød

  • 500 ml usødet mandelmælk
  • 6 spsk chiafrø
  • lidt vaniliepulver
  • 1 lime (skal og saft)

Æblegrød/mos

  • ca 3/4 l sødet æblegrød/æblemos (hjemmelavet eller købe)

Æblekagerasp

  • 1 håndfuld mandler
  • dl rugryn (eller havregryn)
  • ½ håndfuld rosiner
  • ½ tsk støt kanel
  • lidt jomfrukokosolie
  • 1 spsk ahornsirup

Topping

  • sojafløde, piskbar
  • Hindbær
  • evt. citronmelisse

Til bunden

  • 1 dl ribs (sødet med ahornsirup)

Sådan gør du

  • Lav chiagrøden: Pisk ingredienserne sammen, og rør løbende i grøden de første 10 minutter for at undgå, at chiafrøene klumper sammen. Grøden sættes i køleskabet mindst 4 timer og gerne natten over.
  • Kom revet skal og saft af en lime i chiagrøden og rør det rundt.
  • lav æblekageraspen: Blend mandlerne og kom de øvrige tørre ingredienser ved og blend lidt mere, til det er godt blandet.
  • Smelt kokosolie med ahornsirup og kom mandelgryn-blandingen ved. Rist raspen under omrøring ca 5 minutter og stil til afkøling.
    Æble-chiaparfait
  • Hvis du vælger at bruge ribs, kan evt frosne ribs tøs op med ahornsirup for at give noget sødme. Friske ribs er måske søde nok i sig selv?

Samling af desserten

  • Hvis du bruger ribs, så start med at fordele ribsene i bunden af glassene
    Æble-chiaparfait
  • Kom 1 - 1½ spsk chiagrød i hver glas og herefter 1 - 1½ spsk æblegrød i hver glas.
    Æble-chiaparfait
  • Kom æblekagerasp over.
    Æble-chiaparfait
  • Kom så igen først 1 spsk chiagrød og herefter 1 spsk æblegrød i glassene.
    Æble-chiaparfait
  • Så langt kan desserten forberedes flere timer før servering og opbevares i køleskab.
    Æble-chiaparfait
  • Før servering: Pisk flødeskummet og kom en god skefuld på hver dessert. Pynt med friske hindbær eller andre bær og citronmelisse.
    Æble-chiaparfait

Noter

I stedet for sojafløde, kan man piske kokosfløde af det tykke fra en dåse kokosmælk. Men det vil fungerer bedre til færre personer, da der ellers skal mange dåser til 😉
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate