Tofudeller med squash

Tofudeller med squash er tidligere delt på bloggen “under cover” som kåldeller med tofu. Opskriften er lavet af Jette fra Alsbrogaard B&B. Forestil dig en stor landkøkkenhave i sensommeren, som bugner med squash. Hvordan får man lige udnyttet alle disse skønheder? Opskriften er opstået ud fra denne udfordring. Og Jettes tofudeller med squash smager helt fantastisk.

Jette laver en masse af disse tofudeller i sæson, som hun fryser og bruger henover efterår/vinter. Jeg har tænkt mig at kopiere ideen. Frikadellerne er enkle og nemme at lave, og de har noget rigtig dejlig “bid” takket være tofuen.

Indtil videre har vi spist dellerne som pålæg på rugbrød og som fyld i sandwich. De skal bestemt også afprøves til aftensmad med kålsalat og bagte rodfrugter. Der er en opskrift på tofudeller med squash og syltede rødløg i dette indlæg.

Min mand og jeg holdt en dobbelt rund fødselsdag tilbage i marts måned, hvor jeg lavede en kæmpe portion til et frokostbord. De vakte stor succes, da de er meget tilfredsstillende at spise både smagsmæssigt og i deres konsistens.

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Form og funktion:

Som ovenfor nævnt har vi givet tofudellerne form som enten frikadeller eller bøffer, og begge dele fungerer perfekt. Forestil dig en super lækker frikadelle på rugbrød med Tahin og grønt under dellen og syltede rødløg på toppen – MUMS! Eller som en bøf i en sandwich med grønt, syltet o.l. MUMS!

Tofudeller med squash
Her fabrikeres tofudeller med squash (bagerst) og fiskefrideller til et frokostbord til 40 personer.
Smørrebrød med tofudeller
Smørrebrød med tofudeller og syltede rødløg.
Tofudeller med squash
Tofudeller med squash formet som bøffer til sandwich.
Tofudeller med squash
Sandwich med tofudeller, purløgsmayo, gulerodspesto, syltede rødløg + diverse grønt.

… Og nu til opskriften 🙂

Opskrift på tofudeller med squash:

Tofudeller med squash

Tofudeller med squash

Ret: Bøf, Frikadeller, Frokost, Hovedret, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn.
Der bliver ca 14 -18 stk.

Ingredienser

  • 500 g squash (+ salt)
  • 200 g røget tofu (Eller tofu naturel + røget paprika)
  • 1 stort løg
  • 1 dl havregryn (eller kogt quinoa)
  • 3 dl kikærtemel
  • Vand til rette konsistens
  • 2 tsk salt
  • peber
  • Olie til stegning (evt olie + plantesmør)

Lynsyltede rødløg

  • 1 dl eddike
  • ½ dl rørsukker
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Tofudeller med squash
  • Rengør squashen. Store squash udkernes. Riv squashen groft, bland med 1-2 tsk salt og lad trække 10 - 15 min. Herefter vrides saften fra i et viskestykke.
  • Imens squashen trækker, kan du klargøre de øvrige ting.
    Tofudeller med squash
  • Hak løget fint, riv tofuen groft og kom i en stor skål. Hvis du bruger tofu naturel, kan du "røge" det med 1 tsk sød røget paprika + evt en spsk tamari sojasauce.
  • Tilsæt havregryn mel, salt og den vredne squash + evt lidt vand. Bland det hele godt
  • Tilsæt mere mel eller vand, hvis konsistensen skal justeres. Farsen må gerne være til den faste side. Smag til , om der skal tilsættes mere salt
    Tofudeller med squash
  • Lad gerne farsen stå lidt og sætte sig, inden du former dem til frikadeller.
  • Form som deller eller bøffer og steg dem i olie på en pande, til de er gennemstegte. Smag evt. på den første for at vurdere, om der skal mere salt i farsen.
    Eller kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem nederst i ovnen ved 200 gr i først 40 min. Vend dellerne på pladen og bag endnu 30 minutter. (= Jettes metode. Jeg har ikke selv prøvet )
    Tofudeller med squash

Lynsyltede rødløg

  • Halver rødløget og skær det i skiver.
  • Bring eddike, sukker og vand i kog. Kom rødløget i lagen, og kog det i 1 min. Kom løg og lage i et rent glas med låg og stil til afkøling.
  • De syltede rødløg spises f.eks til tofudeller med squash.
    Tofudeller med squash
  • Velbekomme
    Tofudeller med squash
  • Smørrebrød med tofudeller

Noter

Dellerne er inspireret af  Alsbrogaard B & B  Kan fryses.
De syltede rødløg holder i flere uger i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate